In de serie “Duurzaam Doen met Vepa” laten we zien hoe we duurzaam innoveren, denken en vooral doen.  Ook bedenken we oplossingen voor overbodig, kapot of afgedankt meubilair dat bij organisaties op de werkvloer staat. Zo zorgen we ervoor dat er niets in de afvalbak belandt.

In deze video laten we onze circulaire inrichting bij Royal HaskoningDHV zien.

DE VRAAG VAN ROYAL HASKONINGDHV

Bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort werken meer dan 1000 mensen. 1000 mensen met allemaal een eigen bureau, kast en bureaustoel. Kantooromgevingen veranderen en het huidige meubilair voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Technisch gezien zijn de bureaus niet versleten, maar de 3-poots hoekbureaus zijn eigenlijk veel te groot voor de werkzaamheden die er gedaan worden. Aangezien ook de rest van de inrichting gedateerd is, is het tijd voor vernieuwing.

Een nieuwe inrichting, maar wel zo circulair en duurzaam mogelijk. Vandaar dat we samen zijn gaan kijken hoe we met bestaande materialen en onderdelen een nieuwe werkomgeving kunnen creëren.

2-1
team-partners-2

SAMENWERKEN MET PARTNERS

Het realiseren van een circulaire inrichting gebeurt altijd samen met anderen, zo ook in dit project. Samen met alle betrokken partijen zorgen we voor het in kaart brengen van alle eisen en wensen. Vepa richt zich natuurlijk op de technische ontwikkeling en productie en samen met de architect en inrichters zorgen we voor een prachtige omgeving om in te werken.

ONS REVITALISATIECENTRUM

In ons revitalisatiecentrum bedenken we slimme en praktische oplossingen voor retourstromen. In dit centrum worden meubelen beoordeeld, getest, gedemonteerd, gerepareerd en gerenoveerd.

Het revitalisatiecentrum is ook de plek waar getest wordt of nieuwe toepassingen en technische ontwerpen ook daadwerkelijk toepasbaar zijn. Zoals in dit geval voor het revitaliseren van de oude bureaus van Royal HaskoningDHV.

4-1
12-2

OMBOUWEN OP LOCATIE

Ook al vindt de volledige productie van Vepa in Nederland plaats en zijn de transportafstanden relatief kort, we rijden niet onnodig heen en weer als het werk ook op locatie gedaan kan worden. Voor de nieuwe duo-werkplekken hebben we nieuwe bureaubladen, tussenwanden, adapters en frames gemaakt.

De meest waardevolle delen, zoals de poten en de versteltechniek, zijn hergebruikt. Deze onderdelen zijn tijdelijk op locatie opgeslagen, zodat we ze daarna weer konden gebruiken bij het opbouwen van de nieuwe bureaus. Het samenvoegen van nieuwe en bestaande onderdelen vindt op de werkvloer bij Royal HaskoningDHV plaats.

HET RESULTAAT: DE CIRCULAIRE INRICHTING

Uiteraard zijn ook de nieuwe producten zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen.

De bureaubladen zijn van verantwoord, gecertificeerd hout en de tussenwanden van snijafval uit onze eigen stoffeerderij. Re-felt heeft namelijk een uitstekende geluidsabsorberende werking en het is nog duurzaam ook!

15-1

VAN OUD NAAR NIEUW MET EEN MINIMUM AAN MATERIALEN

Uiteindelijk zijn ruim 100 duo-werkplekken aangepast voor hernieuwd gebruik. Alleen door de intensieve samenwerking tussen de verschillende ketenpartners kon dit circulaire inrichtingsconcept gerealiseerd worden.

OUDE SITUATIE

7.1

NIEUWE SITUATIE

6.1

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken