De voordelen van zit-sta bureaus | Vepa the furniture factory

De voordelen van zit-sta bureaus

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om langere tijd achter elkaar te zitten.

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in een gezonde levensstijl. Te lang zitten past hier niet bij, maar er is vrijwel geen ontkomen aan.
Op een gemiddelde school- of werkdag wordt al snel zeven uur gezeten.
Een gevoel van onrust, stijfheid en een verminderd concentratievermogen zijn hiervan het gevolg.

Is dit herkenbaar? Binnen de wereld van kantoormeubilair wordt hier handig op ingespeeld door het aanbieden van zit-sta bureaus.
Met een zit-stabureau heeft een werknemer de mogelijkheid om afwisselend zittend en staand te werken.
Deze ergonomische, al dan niet elektrisch, in hoogte verstelbare werkplekken bieden vele voordelen.

Minder gezondheidsklachten

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om langere tijd achter elkaar te zitten. U wordt onrustig en uw lichaam krijgt behoefte aan beweging. Op de lange termijn zorgt teveel zitten voor een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten en neemt de kans op vroegtijdige sterfte toe.

Door zittend en staand werken af te wisselen, wordt de druk op met name de rug en de nek verlaagd. Hierdoor verminderen lichamelijke klachten of worden ze zelfs voorkomen. U houdt hiermee uw spieren sterk.

Bij bedrijven die gebruik maken van zit-sta werkplekken is er doorgaans minder sprake van ziekteverzuim en is het percentage werknemers met lichamelijke klachten lager.

Meer energie en productiever

Regelmatig afwisselen tussen zitten en staan zorgt voor een betere bloedcirculatie, waardoor u zich aan het eind van de dag opgewekter en fitter voelt dan wanneer u de hele dag zittend werkt.

De verhoogde bloedcirculatie zorgt voor een hogere mate van productiviteit tot in de laatste uurtjes van de werkdag. Op deze manier haalt u het optimale uit iedere werkdag, waar zowel werknemer als werkgever voordeel uit haalt.

Afwisseling in de werkhoudingen is dus essentieel voor een productieve werkdag en het zorgt er ook voor dat je fitter naar huis gaat.

Door te investeren in een ergonomische werkplek, investeert u in een gezonde en prettige werkomgeving.
Vepa werkt graag mee aan het creëren van uw ideale werkplek en biedt een ruim assortiment aan zit-sta bureaus.

^
a fair furniture company