Dag voor Doendenkers – MVO Nederland

Hét grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar.

Kom naar de “Dag voor DoenDenkers”

De “Dag voor Doendenkers” is het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event wordt georganiseerd door MVO Nederland.

Je bedrijf verduurzamen. Natuurlijk, je wilt wel. Maar kun je ook? Er komt zo veel op je af dat je geen idee hebt waar te beginnen. En als je dan een keuze maakt, dan kom je al snel terecht in een wirwar aan regels, subsidies en producten. Terwijl je het druk genoeg hebt. Logisch dat je liever afwacht. Dat je blijft doen wat je altijd al doet. Dat je wacht tot beleid het je eenvoudiger, toegankelijker en begrijpelijker maakt.
En toch. Er zijn steeds meer bedrijven die laten zien dat het wél kan – bijdragen aan een duurzame economie én aan hun portemonnee. Van de multinational tot de bakker op de hoek. Wat ze kenmerkt? Het begint vaak bij de intrinsieke motivatie van één persoon.

  • Zet je denken om in doen.
  • Laat je inspireren door optredens die je niet zo snel op andere duurzaamheidsevents ziet.
  • Pak concrete uitdagingen aan met ondernemers die jou begrijpen.
  • En voel de energie van hét bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers.

 

  • Datum: 7 juni 2024
  • Locatie: Beatrix Theater Utrecht

Hoe je als bedrijf of gemeente de NEx inzet

Eén van de break out sessies is “Hoe je als bedrijf of gemeente de NEx inzet“.
De Nieuwe Economie Index 2024 (NEx) is het cijfer dat MVO Nederland jaarlijks toekent aan de duurzaamheid van onze economie. We ontwikkelden deze index vanuit onze missie: het zo snel mogelijk bereiken van de nieuwe, duurzame economie. In 2024 stond deze op 17,5 procent, het gemiddelde van de score op zeven thema’s. In deze break-outsessie kom je erachter hoe de NEx niet alleen een onderzoek is, maar ook voor jouw organisatie veel kan betekenen. In dit uur laat je je inspireren door hoe de Gemeente Utrecht en Vepa al met veel succes werken aan de hand van de NEx-thema’s.

Frank Bouma – Chief Sustainable Officer van de Fair Furniture Group – is spreker bij deze sessies. Hij neemt je mee in het duurzaamheidsverhaal van Vepa en de Fair Furniture Group. Interessant voor iedereen die zoekende is naar een kapstok, houvast, agenda of missie om je duurzame activiteiten aan op te hangen.

Inschrijven of vragen?

  • Inschrijven voor de “Dag voor Doendenkers” kan via MVO Nederland.
  • Wil je meer weten over onze bijdrage? Neem dan even contact op met Erik Luisman via e.luisman@vepa.nl of via +31 6 11006575.
^
a fair furniture company