Plastic Recycling Award 2024 voor Blue Finn

Blue Finn stoelenlijn van Vepa en Bywyd gewaardeerd met een prachtige award!

Tijdens de Plastic Recycling Show Europe 2024 is de ‘Blue Finn stoelenlijn’, die Vepa samen met ByWyd ontwikkelde, door een vakjury gekozen als winnaar van de Plastic Recycling Award Europe 2024 in de categorie “Household & Leisure Product”. Het op industriële wijze omzetten van een afvalstroom uit ziekenhuizen in een hoogwaardige nieuwe grondstof als basis voor de Blue Finn stoelenlijn gaf hierbij de doorslag!

Ecologische en educatieve waarde van de Blue Finn
De Blue Finn stoelenserie is gemaakt van verpakkingsmateriaal dat in de sterilisatiekamers van een ziekenhuis wordt gebruikt om instrumenten in te verpakken.
Jan Willem Slijkoord van Bywyd: ‘Normaliter wordt dit materiaal na gebruik door afvalverzamelaars verzameld en dan meestal verbrand. Doordat we dit materiaal nu hergebruiken wordt de CO2-uitstoot verlaagd en raakt de aarde minder uitgeput van schaarse grondstoffen‘.

Interessant voor zorginstellingen
Robert de Bruyn van Bywyd: ‘De afvalstromen die jaarlijks uit de zorgsector afkomstig zijn, zijn zeer aanzienlijk. Zorginstellingen worden zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke taak om aandacht te geven aan duurzaam handelen en inkopen‘.

De Blue Finn stoel van Vepa is een van de eerste producten die uit afvalstromen uit ziekenhuizen op de markt is gebracht. Zorginstellingen hebben met de Blue Finn stoelen een middel in handen om bij te dragen aan de verminderde CO2-uitstoot en een besparing van schaarse grondstoffen te realiseren. Daarnaast kunnen ze hun duurzame intenties met een tastbaar product aan bezoekers te tonen.

De award wordt in ontvangst genomen door Jan Willem Slijkoord en Robert de Bruyn van Bywyd

^