Awards en nominaties - Vepa the furniture factory

Awards en nominaties

Naast de prijs voor Drentse Onderneming van het Jaar, zijn we de afgelopen tijd gewaardeerd met andere prijzen en nominaties. Onze Felt-stoel is bekroond met een internationale Green Product Award. We eindigden in de top 3 van inzendingen voor de landelijke Duurzame Dinsdag prijs en zijn Duurzaamste bedrijf van Drenthe van het jaar 2018 geworden. Tevens zijn we met Plastic Whale by Vepa uitgeroepen tot ‘Best practice’ in de categorie ‘furniture’ door de EFIC.

Drentse Onderneming van het Jaar

Vepa was in 2018 Drentse Onderneming van het Jaar. Jury-voorzitter Henk Brink noemt Vepa een terechte winnaar. “Het is een fantastische en duurzame onderneming. Een familiebedrijf dat veel met onderwijs en met opleiding doet. En ze doen veel voor de maatschappij. Er zit van alles in dat we ook graag bij andere ondernemingen zien.”

Duurzaamste bedrijf van Drenthe

In datzelfde jaar werd Vepa ook verkozen tot ‘Hét Duurzame Drentse Bedrijf 2018’. Vepa kreeg de award toegekend vanwege de ontwikkeling en realisatie van Plastic Whale by Vepa: een collectie kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic.

Duurzame Dinsdag

Het hield in 2018 maar niet op qua prijzen en nominaties. Met Plastic Whale Circular Furniture waren we genomineerd voor de “Duurzame-Dinsdag-Prijs“. Deze prijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat zich richt op meerdere aspecten van duurzaamheid. We eindigden in de top drie.

Green Product Award

Uit de ruim 400 inschrijvingen uit 25 verschillende landen heeft de jury Vepa Felt als één van de winnaars verkozen in de categorie “Office”. Deze internationale award wordt sinds 2013 ieder jaar uitgereikt aan het meest duurzame en innovatieve product.

Best practice

De European Furniture Industries Confederation (EFIC) heeft Plastic Whale by Vepa uitgeroepen tot ‘best practice’ in de categorie furniture. De EFIC omschrijft haar organisaties als ‘de stem van de meubelindustrie in Europa’.

^